Marc Van de Looverbosch giet Wetstraatboek in historische reeks voor Canvas

"De wissel van de macht", het Wetstraatboek van VRT-journalist Marc Van de Looverbosch, krijgt een verlengstuk op televisie. Er komt een gelijknamige reeks op Canvas. Wanneer die wordt uitgezonden, ligt nog niet vast.
© VRT - Tim Sallé

In het boek "De wissel van de macht. Kroniek van een Wetstraatwatcher" geeft VRT-journalist Marc Van de Looverbosch een inkijk op zijn ervaringen in de Wetstraat in de periode 1999-2014. Het is de periode vol omwentelingen en verschuivingen tussen de dioxinecrisis in 1999 en de verkiezingsoverwinning van de N-VA in 2014 met de vorming van de regering-Michel.

Van het boek wordt nu ook een televisiereeks gemaakt voor Canvas. Het wordt een "historische reeks met nieuwswaarde". Voor de reeks doet Van de Looverbosch een aantal diepgaande interviews met de politieke hoofdrolspelers uit die periode. Die interviews en getuigenissen worden aangevuld met beelden uit het VRT-archief over de bewuste sleutelmomenten.

Van de Looverbosch wil met de reeks ook een inzicht geven in de menselijke mechanismen van de macht. "Ik heb het allemaal vanop de eerste rij meegemaakt en gezien wat het doet met politici. Het zijn tenslotte ook maar mensen", aldus Van de Looverbosch.

De opnames zijn aan de gang, maar wanneer de reeks te zien zal zijn op het kleine scherm, is nog niet bepaald.