Minstens 25 doden bij busongeval in India

Bij een busongeval in Odisha, in het oosten van India, zijn minstens 25 mensen om het leven gekomen en 11 anderen zwaargewond geraakt. Dat heeft het Indiase persagentschap PTI gemeld. Aan boord zaten leden van een operagezelschap.

De bus waarop 40 leden van het gezelschap zaten, onder wie ook kinderen, stortte in een ravijn toen de chauffeur een scherpe bocht wilde nemen in de bergen.

"Vijfentwintig lichamen werden al aangetroffen, elf mensen werden gered, maar zijn in kritieke toestand", aldus politiecommissaris Deogarh Sarah Sharma. De moeilijk bereikbare regio en de slechte zichtbaarheid bemoeilijken de reddingsoperaties.

De Indiase wegen zijn zeer gevaarlijk. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven er jaarlijks meer dan 200.000 mensen. In februari kwamen in het westen van India nog 37 mensen om het leven toen een bus in een rivier stortte, en in oktober stierven 15 gasten van een trouwfeest bij een botsing tussen hun voertuig en een bus.