Parket: "Geen dossiers over "feestjes" na aanslagen"

Er loopt bij het Brusselse parket geen enkel dossier over mensen die de aanslagen in ons land zouden gevierd hebben. De avond van 22 maart zijn in Neder-over-Heembeek wel zes mensen opgepakt die op straat stonden, maar er is geen enkele aanwijzing dat zij de aanslagen wilden vieren. Dat zegt het Brusselse parket na uitspraken van minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA).

"De avond van 22 maart kreeg de politie informatie dat mensen in de Versailles-wijk de aanslagen vierden", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Ter plekke, in de Versailleslaan, troffen de agenten zes mensen, meerderjarigen en minderjarigen, aan. Zij werden opgepakt, meegenomen voor verhoor en ter beschikking gesteld van het parket. Uit niets bleek echter dat zij iets deden dat kon doen vermoeden dat ze de aanslagen aan het vieren waren. Die zes personen zijn dan ook vrijgelaten en het dossier is geseponeerd bij gebrek aan voldoende aanwijzingen."

Het Brusselse parket heeft geen weet van eventuele incidenten. Het parket reageert hiermee op de uitspraken van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, die zei dat "een significant deel van de moslimgemeenschap danste naar aanleiding van de aanslagen".