Tindersticks en Nada Surf op Brussels Summer Festival

Het Brussels Summer Festival (BSF) heeft 16 nieuwe artiesten aan de affiche toegevoegd, onder wie Tindersticks, Nada Surf, Vismets en La Grande Sophie. De organisatie liet ook weten dat in mei nog twee headliners zullen worden bekendgemaakt. BSF vindt plaats van 5 tot 14 augustus.
Nada Surf is een van de nieuwe namen.

Bij de nieuwe namen voor de vijftiende editie van het Brusselse festival zijn gevestigde artiesten zoals de Engelse formatie Tindersticks, de Amerikanen van Nada Surf en de Franse artiesten La Grande Sophie en Abd al Malik.

Het BSF tracht ook elk jaar "een nieuwe generatie artiesten" aan het publiek te tonen. Zo zullen GrandGeorge, die zich liet kennen met het nummer "So fine", de Brusselse Mustii en de indierockgroep Recorders optreden op het festival. De organisatoren zullen later in mei nog twee headliners, "en niet de minste", aankondigen.

Eerder waren al onder meer de Belgische groepen Balthazar en Hooverphonic aangekondigd. Ook staan Louise Attaque, St Germain, Louane, Fun Lovin' Criminals, Keziah Jones, Mickey 3d, Roscoe, Luke, Dez Mona, Hollywood Porn Stars, Jay-Jay Johanson, Vald en Caribbean Dandee feat JoeyStarr & Nathy op de affiche.

Het festival vindt plaats van 5 tot 14 augustus op drie podia: het Paleizenplein, de Kunstberg en de concertzaal La Madeleine. De vorige editie trok meer dan 125.000 bezoekers.