VRT stopt met Teletekst op woensdag 1 juni

Vanaf woensdag 1 juni zullen er geen nieuwe berichten meer gepubliceerd worden op Teletekst. Tot eind dit jaar zullen de pagina’s van Teletekst nog toegankelijk blijven en zullen de kijkers er doorverwezen worden naar alternatieve kanalen. Teletekstpagina 888 blijft de bron voor alle ondertitels.

Teletekst startte in 1980 als een vernieuwende informatiebron maar is vandaag ingehaald door andere nieuwskanalen zoals de website en sociale media van Deredactie.be en Sporza.be. Als gevolg daarvan is het gebruik van Teletekst de afgelopen jaren fors teruggelopen.

Na het afsluiten van de nieuwe beheersovereenkomst, waarin Teletekst niet langer vermeld staat als een opdracht van de openbare omroep, besliste VRT om  het medium definitief af te bouwen.

De middelen die hierdoor vrijkomen, zullen ingezet worden voor het verder ontwikkelen van andere nieuwskanalen zodat de Vlamingen snel en correct nieuws en duiding kunnen vinden op de plaatsen waar zij dit verwachten.