"Everybody loves Raymond"-ster Doris Roberts overleden

De Amerikaanse actrice Doris Roberts, die vooral bekend is voor haar rol in de sitcom "Everybody loves Raymond", is overleden. Dat heeft haar zoon Michael Cannata aan People Magazine bevestigd. Roberts overleed zondagnacht in haar slaap in Los Angeles. Ze werd 90 jaar.

Roberts startte haar lange carrière in 1955 op Broadway en speelde mee in talrijke televieseries en films, zoals "All over the guy", "Mrs. Miracle" en "National lampoon's christmas vacation". Ze dook ook op in afleveringen van "Grey's anatomy", "Desperate housewives" en "The love boat". Ze won vijf Emmy Awards, waarvan vier voor haar rol als de moeder Marie Barone in "Everybody loves Raymond", over de chaotische familie van sportjournalist Ray Barone (Ray Romano).

Roberts had ongelooflijk veel energie en levensvreugde, zei Romano aan People Magazine. "Ik ga haar erg missen." Patricia Heaton, die de dochter van Marie speelde in de serie, schreef op Twitter: "Roberts was een absolute professional, van wie ik zoveel geleerd heb."