"Met zo'n wagen rijden is geen grap"

Een pasgetrouwd koppel uit het Britse Burnley dacht zijn huwelijksfeest luister bij te zetten door een Ferrari 458 Spider te huren. De wagen, die zo'n 300.000 euro kost, werd versierd met de nodige lintjes, om door de plaatselijke straten te "paraderen". Maar blijkbaar vergiste de bruidegom zich op een gegeven moment van pedaal en reed hij met de peperdure wagen tegen de huisgevel van een van zijn vrienden. "Ik denk niet dat hij de nodige rij-ervaring had om met zo’n wagen te rijden", reageerde een vriend van het koppel.

De eigenaar van het verhuurbedrijf van dergelijke exclusieve wagens, Aleem Iqbal, was niet opgezet met de aandacht die het ongeval kreeg en reageerde laconiek op Twitter met: "Nu hebben de mensen in Burnley tenminste iets om de komende weken over te praten. Het belangrijkste is dat niemand gewond geraakt is. Ik heb al veel ergere dingen meegemaakt."

Hij voegde er aan toe dat "voor deze krachtige motoren het nodige rijtalent vereist is en dat je hieraan niet moet beginnen als een soort grap". Volgens hem zou het een 3-tal weken duren vooraleer hij de wagen terug aan zijn klanten kon aanbieden.

Aan de botsing hangt volgens een aantal Britse media een prijskaartje dat kan oplopen tot 30.000 euro.

lees ook