Al 367 kandidaten schreven zich in voor examen dronepiloot

Voorlopig hebben al 367 kandidaten zich ingeschreven voor het eerste theoretische examen voor dronepiloten, dat het Directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) op 30 april organiseert. Dat blijkt uit een navraag bij de federale overheidsdienst Mobiliteit. Door het nieuwe KB dat vanaf maandag van kracht is, hebben piloten voortaan een licentie nodig om met hun drone hoger dan tien meter boven de grond te vliegen.
© Bigot / Andia.fr

Wie aan het examen wil meedoen, moet vooraf al een opleiding voor het besturen van een drone gevolgd hebben. Het theoretische examen bestaat uit 50 vragen, die op anderhalf uur tijd beantwoord moeten worden. Daarna volgen ook nog een medisch onderzoek en een praktijkexamen.

Een tweede theoretische examenronde wordt gepland voor eind mei of begin juni.