Brian Johnson (AC/DC) houdt de moed erin

Brian Johnson hoopt in de toekomst nog in de studio met AC/DC te kunnen werken en na een medische behandeling zelfs opnieuw het podium op te kunnen. Dat zegt de zanger in een reactie op het nieuws dat Axl Rose hem tijdens de huidige wereldtournee van AC/DC zal vervangen omdat hij doof dreigt te worden.
AFP or licensors

Begin maart onderbrak de "Australische" hardrockgroep het Amerikaanse luik van de "Rock or bust world tour" nadat artsen hadden gewaarschuwd dat Johnson riskeerde volledig doof te worden. Zaterdag kondigde de band aan dat zanger Axl Rose van Guns N'Roses tijdens de rest van de tournee, dus ook in Werchter, achter de microfoon zal plaatsnemen.

In een communiqué verzekerde Johnson (68) zijn fans dat hij "niet met pensioen" gaat. "Mijn artsen hebben gezegd dat ik kan blijven platen opnemen in de studio en dat wil ik ook doen". "Voor het ogenblik concentreer ik me op mijn medische behandeling om mijn gehoor te verbeteren".

De zanger zei te hopen dat zijn gehoor mettertijd zal verbeteren en dat hij opnieuw zal kunnen optreden. "Zelfs al is de uitkomst onzeker, ik blijf optimistisch".

Brian Johnson volgde zelf in 1980 de overleden originele zanger Bon Scott op. Axl Rose anderzijds geeft met Guns N' Roses enkele rëunieconcerten.