Ex-Sabena-topman stapt op als directeur Malaysia Airlines

De Duitser Christoph Müller, in het verleden nog topman van Sabena, stapt op als CEO van de luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines. Hij vertrekt in september om persoonlijke redenen, gaf hij aan.

In mei 2015 werd Müller aangesteld om de reorganisatie van de onderneming in goede banen te leiden. Malaysia Airlines kampte jarenlang met grote verliezen en kwam in 2014 in nog grotere problemen door twee spraakmakende crashes. Een toestel (vlucht MH17) werd boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten, terwijl enkele maanden eerder al een toestel (vlucht MH370) spoorloos was verdwenen tijdens een vlucht naar Peking.

In een poging het bedrijf weer winstgevend te maken, is onder aanvoering van Müller de capaciteit met ongeveer een derde ingeperkt. Daarmee gingen zowat 6.000 banen verloren. Müller blijft wel als niet-uitvoerend bestuurder aan de luchtvaartonderneming verbonden.