Herman Koch schrijft volgend jaar het boekenweekgeschenk

De Boekenweek van dit jaar is nog maar net achter de rug of de schrijver van het boekenweekgeschenk voor 2017 wordt al bekendgemaakt. De Nederlandse auteur Herman Koch zal het geschenkboekje voor de 82ste boekenweek voor zijn rekening nemen. Dat maakt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek bekend.

Herman Koch debuteerde als schrijver in 1989 met "Red ons, Maria Montanelli". Zijn echte doorbraak kwam er twintig jaar later met zijn boek "Het diner". Dit werk krijgt trouwens een Amerikaanse verfilming die in 2017 in prèmiere zal gaan.

De boekenweek vindt volgend jaar plaats van 11 tot 19 maart. Het thema van de 82ste editie wordt later bekendgemaakt. Dit jaar was "Broer" van Esther Gerritsen het boekenweekgeschenk. David Van Reybrouck schreef het boekenweekessay "Zink".