In 3 weken tijd meer dan 50 meldingen van verdachte pakketten

De laatste drie weken heeft de politie meldingen gekregen voor meer dan 50 verdachte pakketten. Die werden telkens onderzocht door DOVO, de ontmijningsdienst van het leger.
Ook het station van Leuven werd al ontruimd door een verdacht pakket.

Het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken en de federale politie roepen de bevolking op om waakzaam te zijn. En dat is te merken aan het aantal meldingen bij de federale politie, zegt woordvoerder Peter De Waele. "Als mensen waakzaam zijn, krijgen wij toch een aantal oproepen -de laatste drie weken een vijftigtal- van mensen die een verdachte valies of een verdachte zak zien. We zijn zeer tevreden dat mensen bellen. Als ze dat te goeder trouw doen, moeten ze geen schrik hebben dat ze problemen krijgen."

Tegelijk waarschuwt De Waele flauwe grappenmakers. "Zij dragen een enorme verantwoordelijkheid. Ik zou toch nog eens graag aan die mensen willen zeggen dat de politie in deze tijden wel andere dingen te doen heeft dan achter flauwe grappenmakers te gaan." Op valse bommeldingen staan celstraffen en boetes en bovendien kan de dader opdraaien voor de schade.