Israëlische actrice en regisseur Ronit Elkabetz overleden

De meermaals bekroonde Israëlische actrice en regisseur Ronit Elkabetz is op 51-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat melden de Britse krant The Guardian en het magazine Le Vif.
AFP or licensors

Elkabetz' meest succesvolle film was ook haar meeste recente: "Gett: The trial of Viviane Amsalem", waarin ze een joods-orthodoxe vrouw speelt die een religieuze echtscheiding probeert te verkrijgen. Ze regisseerde en schreef de film ook samen met haar jongere broer Shlomi. De film won tal van prijzen en werd genomineerd voor de Golden Globe voor beste buitenlandse film in 2015.

Elkabetz acteerde in films sinds 1990. Haar internationale doorbraak was "The band's visit", een politieke komedie uit 2007. De film werd geregisseerd door de Israëlische scenarist en regisseur Eran Kolirin. "The band's visit" werd vertoond op het filmfestival van Cannes en kende nadien een succesvolle release in Europa en in de Verenigde Staten.

Elkabetz was sinds 2010 getrouwd met architect Avner Yasharon. Samen hadden ze twee kinderen.