Knokke telt grootste aantal "groene" wagens dankzij... golfkarretjes

Knokke-Heist is de gemeente met het grootste aantal "groene" wagens. Niet omdat de inwoners zo milieubewust zijn, wel vergroenen de vele golfkarretjes in het straatbeeld de score van de mondaine badstad.

Wie al eens in Knokke flaneert, heeft ze ongetwijfeld al opgemerkt: de vele golfkarretjes die door inwoners en/of toeristen gebruikt worden om zich in de stad te verplaatsen. 

De elektrische wagentjes zorgen er nu voor dat Knokke-Heist de gemeente is met het grootste aantal "groene" wagens in Vlaanderen. Officieel zijn er 219 golfkarretjes geregistreerd, maar volgens schepen van Milieu Pol Geerinckx zijn het er veel meer.

"Ik denk dat er zowat 500 golfkarretjes rondrijden", denkt hij. "Vroeger was dat geen probleem omdat er maar heel weinig waren, maar nu moeten we ze wat orde en tucht aanleren en ze leren integreren in het stadsbeeld. Ze moeten immers ook de voetgangers en de parkeerplaatsen respecteren."