Lisbeth Imbo niet langer hoofdredacteur bij De Morgen

Lisbeth Imbo is niet langer hoofdredacteur bij De Morgen. Dat meldt de krant op haar website. Imbo vormde bijna drie jaar een duo met collega An Goovaerts. Goovaerts blijft de krant voorlopig alleen leiden. Imbo krijgt een andere job bij de Persgroep.
© VRT - Bart Musschoot

"Lisbeth Imbo heeft beslist te stoppen als hoofdredacteur bij De Morgen", staat te lezen op de website van de krant. Zelf geeft ze aan voor een nieuwe uitdaging te willen gaan.  "De Morgen mee sturen was een onwaarschijnlijke rollercoaster, maar nu is het tijd voor weer iets nieuws. De Persgroep is een groot bedrijf met veel kansen. Die wil ik niet laten liggen. De Morgen blijft uiteraard in mijn hart en ik wens An Goovaerts en de krant te danken voor het traject dat we samen hebben mogen afleggen."

Imbo was hoofdredacteur van De Morgen sinds november 2014 en dit in een tandem met An Goovaerts. Voorheen was ze al adjunct-hoofdredacteur nadat ze in mei 2013 de overstap van de VRT naar de krant had gemaakt. Bij de openbare omroep werkte ze onder meer voor Donna en Radio 1. Op televisie presenteerde ze programma's als "Terzake", "Login" en "Tafel 13".

De directie van de Persgroep en grote baas Christian Van Thillo bedanken Imbo voor haar werk dat ze voor De Morgen heeft geleverd. Goovaerts gaat de krant voorlopig alleen leiden.