Loer met een app via "Belgische" satelliet naar vegetatie op onze planeet

Via een speciale app kan iedereen die dat wil, toegang krijgen tot informatie over de vegetatie op onze planeet, dankzij waarnemingen van de in België gebouwde aardobservatiesatelliet Proba-V. Dit heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA meegedeeld.
Dit krijg je onder meer via de app te zien.

Door QinetiQ Space in Kruibeke voor ESA gebouwd, ging Proba-V (de 'V' staat voor 'vegetatie') op 7 mei 2013 de ruimte in. De satelliet brengt om de twee dagen de vegetatie over de hele planeet in kaart.

Er is een nu een app ontwikkeld om toegang te krijgen tot die informatie. Die is ook te linken aan opnames die door gebruikers worden gemaakt. Beelden die via de app worden samengesteld kunnen via sociale media worden gedeeld. De mobiele app werd ontwikkeld als een interactief systeem dat het gebruik van aardobservatiegegevens stimuleert. Het is ook een manier om de waarneming van de aarde vanuit de ruimte te promoten als een manier om beter het ons omringende milieu te begrijpen, zegt ESA. De app is ontwikkeld voor iOS en Android.

Het satellietvolgstation in het Ardense Redu fungeert als vluchtleidingscentrum van de derde "Belgische" satelliet, hoewel die een hoge mate van autonomie heeft. Binnengelopen gegevens verhuizen naar het VITO in Mol, dat ze verwerkt en ter beschikking stelt van gebruikers.

Geïnteresseerd in de app?

Alle info over de app vind je via deze link.