Omzet Zalando bijna een kwart hoger

De Duitse schoenen- en kledingverkoper Zalando heeft in het eerste kwartaal zijn omzet flink zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Uit voorlopige cijfers die de onderneming publiceerde, bleek dat de omzet met bijna een kwart is toegenomen.
AP2012

De internetwinkel rekent op een omzet van 788 miljoen tot 801 miljoen euro. Een jaar terug werd nog voor 644 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken gezet. Ondanks de stevige groei lag de omzet lager dan waar verwacht door analisten.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit) zal uitkomen tussen 12 miljoen en 28 miljoen euro. Dit komt neer op een marge van 1,5 tot 3,5 procent. Dit was een jaar eerder nog 29 miljoen euro, bij een marge van 4,5 procent.

Om de omzetgroei te realiseren investeert het bedrijf fors in marketing en technologie. Dit jaar zullen de investeringen uitkomen op circa 200 miljoen euro, tegenover 60 miljoen euro afgelopen jaar. De definitieve kwartaalresultaten worden op 12 mei openbaar gemaakt.

Zalando herhaalde zijn verwachtingen voor heel 2016. Daarbij rekent het bedrijf op een omzetgroei van 20 tot 25 procent, met een winstmarge van 3 tot 4,5 procent.