Raadkamer bevestigt aanhouding van tweede fraudeverdachte Studio 100

De raadkamer in Antwerpen bevestigt de aanhouding van de zakenman die fictieve facturen heeft overgemaakt aan Studio 100. Hij heeft de feiten bekend. Volgende week beslist de raadkamer over de aanhouding van de voormalige financiële topman van Studio 100.

In het dossier over de fraudezaak bij Studio 100 werden op 7 april twee mensen aangehouden. De eerste verdachte die werd opgepakt is de vroegere financiële topman van Studio 100. Hij wordt ervan verdacht jarenlang gesjoemeld te hebben met het geld van het bedrijf. De tweede verdachte was zaakvoerder van een van de vennootschappen die valse facturen stuurde naar Studio 100. Hij bekende de feiten en de onderzoeksrechter bevestigde vandaag zijn aanhouding.

Normaal gezien moest ook de vroegere financiële topman voor de raadkamer verschijnen, maar zijn advocaat heeft om uitstel gevraagd. "Mijn cliënt ging maandag op eigen vraag een verklaring afleggen over die facturen, maar hij voelde zich onwel, waardoor het verhoor niet kon plaatsvinden", zegt meester Walter Damen. Over zijn aanhouding beslist de raadkamer op 26 april. "Tegen volgende week is dan hopelijk alles uitgeklaard, zodat de raadkamer geen reden meer ziet om zijn aanhouding verder te handhaven", zegt zijn advocaat.

Beide mannen verschenen al eens voor de raadkamer op 12 april, maar op verzoek van beide verdachten werd de behandeling van hun zaak uitgesteld naar vandaag.