Sanofi investeert 300 miljoen in zijn vestiging in Geel

Geneesmiddelenproducent Sanofi investeert de komende vier jaar 300 miljoen euro in zijn vestiging in Geel. In het voormalige Genzyme produceert Sanofi biologische geneesmiddelen. Door de investering komen er de volgende jaren zeker 100 jobs bij in Geel.
IMAGE POINT FR / BSIP

Sanofi ontwikkelt zorgoplossingen op maat van de patiënt. Als farmaceutische groep is het bedrijf koploper op het vlak van diabetes en cardiovasculaire aandoeningen, vaccins, diergeneesmiddelen en zeldzame ziekten.

De Franse multinational investeert in Geel in een nieuwe productielijn voor biologische geneesmiddelen. Met de investering past Sanofi de bestaande productiecapaciteit aan en wordt die tegelijk met ruim 8000 m² uitgebreid. Er komen onder meer nieuwe laboratoria gericht op kwaliteitscontrole en productietechnologie.

General manager Gunter Pauwels ziet in de investering een blijk van vertrouwen in Geel. "We hebben hier door de jaren heen een stabiele en performante organisatie uitgebouwd. De combinatie van een heel degelijke reputatie met de technische kennis en kunde van onze mensen als de beschikbare capaciteit heeft deze investering naar Geel gehaald. We hebben daarvoor heel goed samengewerkt met de lokale en regionale overheden."

Bij Sanofi in Geel werken nu 550 mensen. Gespreid over de komende vier jaar komen daar zeker 100 jobs bij, in verschillende functies.