Sjoemelsoftware en suikertaks nu ook in Dikke Van Dale Online

Belastingnomade, palmeneiland, klimsparen, familiebank, gedragsaanwijzing ... Van Dale houdt de woordenstromen in de media in de gaten en vist dagelijks de nieuwste woorden op in het Nederlandse taalgebied. "De verse vangst staat vanaf vandaag weer in de Dikke Van Dale Online", zegt de uitgever van het woordenboek.

"De woorden laten zien wat ons de afgelopen maanden heeft beziggehouden. Zo zorgden de vluchtelingencrisis, politiek en economie voor heel wat nieuwe woorden. Ook onze dagelijkse bezigheden en beslommeringen, die we massaal delen op sociale media, zijn een rijke bron van informatie", klinkt het bij de uitgever van de Dikke Van Dale.

Ook de woorden digivaardig, researchjournalistiek, sjoemelsoftware, singalong, kantoornomade en suiktertaks zijn in het onlinewoordenboek opgenomen. Van Dale Uitgevers geeft in de mededeling nog mee dat Van Dale Online een week lang gratis te proberen is.