Spilfiguur kasteelmoord praat na jaren toch met speurders

Na meer dan vier jaar zwijgen heeft Pierre Serry voor het eerst een uitgebreide verklaring afgelegd in de zaak van de zogenoemde kasteelmoord. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. De vermeende organisator van de moord zegt -net als de schoonvader van de vermoorde Stijn Saelens- dat het nooit de bedoeling was om de kasteelheer te doden.

Tot nu toe deed Serry, die de moord op Stijn Saelens mogelijk georganiseerd heeft, er het zwijgen toe. Drie weken geleden sloeg zijn houding om. Hij liet de onderzoekers weten dat hij toch bereid was te praten, na de aanstelling van zijn nieuwe advocaat Kris Vincke.

"Mijn cliënt heeft verklaard dat hij inderdaad, op vraag van de dokter, iemand aangesproken heeft. De bedoeling daarvan was te verhinderen dat het slachtoffer met zijn gezin naar het buitenland zou vertrekken", aldus Vincke. "Serry zegt ook dat hij nooit de vraag heeft gekregen om iemand te zoeken om zijn schoonzoon te doden, wel om Stijn op andere gedachten te brengen en een lesje te leren zodat hij een tijdje was uitgeschakeld."

Serry heeft de speurders ook uitleg gegeven over de put die was gegraven in zijn tuin en waar het lichaam van Stijn Saelens werd teruggevonden. De put was al twee weken voor de moord gegraven. Hoe verklaart Serry dat als hij niet de intentie had om Saelens te doden? "De put lag daar", aldus Vincke. "Men weet ook wie de put gegraven heeft: dat is de neef van Serry en hij deed dat op zijn vraag. Ook die neef zegt dat het de bedoeling was om daar allerlei zaken in te verbranden en afval in weg te bergen. Misschien is dat niet helemaal volgens de regels van de kunst maar dat is nog iets anders dan dat de put zou gediend hebben om daar later lijken in te verbergen."