Tientallen voorlezers vechten zes dagen tegen windmolens in Mechelen

In Mechelen houdt het Festival van Vlaanderen - Mechelen nog tot en met zaterdag een voorleesmarathon waarbij ruim 100 mensen in beurten "Don Quichot" voorlezen, het bekendste werk van Miguel de Cervantes. Op 23 april is het 400 jaar geleden dat de Spaanse auteur stierf.

Wat William Shakespeare voor Engeland is, is Cervantes voor Spanje: de grootste en beroemdste auteur in zijn taalgebied. De heren leefden in hetzelfde tijdperk en stierven ook op dezelfde dag: 23 april 1616, komende zaterdag exact vierhonderd jaar geleden.

Het Festival van Vlaanderen - Mechelen herdenkt alvast de dood van Cervantes met een voorleesmarathon waarbij ruim honderd mensen in beurten zijn bekende roman "Don Quichot" voorlezen. De marathon is vandaag van start gegaan en duurt nog tot en met zaterdag.

Ook bekende stemmen werken aan de marathon mee, zoals radiomaker en auteur Pat Donnez, zanger Ronny Mosuse, auteurs Elisabeth Marain, Diane Broeckhoven, Annette Boon en Sterre Caron, actrice Tine Van den Brande, journalisten Greet Pluymers en Hilde Sabbe en ook Mechelse politici als Björn Siffer, Caroline Genez en Bart Somers.

De marathon vindt plaats op verschillende locaties in de stad. Het hele gebeuren is te volgen via onderstaande livestream. Meer informatie vindt u op de website van Canvas.

Meest gelezen