Vlaamse Emma De Quick grijpt naast winst in "The voice Belgique"

Laura Cartesiani is de winnares van het vijfde seizoen van "The voice Belgique" op de RTBF, de Waalse tegenhanger van "The voice van Vlaanderen". Ook de Vlaamse Emma De Quick stootte naar de finale door, maar zij eindigde op de tweede plaats.

Liefst zestien weken heeft "The voice Belgique" op de Franstalige openbare omroep RTBF gelopen. Vanavond vond de finale plaats in Luik. Daar hebben de jury en het publiek Laura Cartesiani tot winnares gekozen.

Opvallend: ook de Vlaamse Emma De Quick stond in de finale. Ze schopte het zelfs tot de laatste twee, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor Cartesiani. Die is trouwens de eerste vrouw die "The voice Belgique" weet te winnen. Zij mag binnenkort gaan samenwerken met Universal Music.