Was het nu 9/11 of 7/11, Donald Trump?

Donald Trump heeft zich op een verkiezingsbijeenkomst bezondigd aan een lapsus van formaat. In zijn speech wilde de Republikeinse presidentskandidaat het over New York na 9/11 hebben, maar hij versprak zich en verwees naar 7/11, een populaire supermarktketen. Trump zette zijn verspreking niet recht, maar ging rustig verder met zijn betoog.

Trump bouwde zijn hele verhaal op rond de aanslagen in New York. "Ik heb een tekst geschreven die me na aan het hart ligt. Ik ben aan het World Trade Center geweest die bewuste dag. Ik heb onze politiemensen en brandweerlui gezien op 7/11. Het zijn de meest geweldige mensen die ik ooit gezien heb", verklaarde Trump. Na zijn verspreking zette hij zijn fel betoog over de typische "New York values" onverstoord verder, alsof er niets aan de hand was.