Weyts gaat A12-opritten aanpakken na filmpje op sociale media

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil iets doen aan de gevaarlijke opritten van de A12. Veel van die opritten zijn te kort. Afgelopen weekend deed een filmpje de ronde op sociale media waarin een bejaarde vrouw in Meise de A12 in de verkeerde richting opreed.

"Er zijn op die A12 veel te veel korte opritten die historisch gegroeid zijn", zegt Weyts aan Radio 2 Vlaams-Brabant. De minister wil "binnen dit en enkele maanden" samen met de administratie van Wegen en Verkeer een plan op tafel leggen om die opritten aan te pakken.

Sommige opritten zullen afgeschaft worden, geeft de minister aan. "Voor andere moeten we een oplossing op iets langere termijn zoeken."

Spookrijdende vrouw op sociale media

Afgelopen weekend ging op sociale media nog een filmpje rond dat de problemen op de A12 aantoont. Een gemeenteambtenaar filmde hoe een bejaarde vrouw in Meise de A12 in de verkeerde richting oprijdt en aan het spookrijden gaat.

De man kon nog net op de tijd het verkeer doen stoppen, waardoor de vrouw kon omkeren en in de juiste richting kon rijden. Er is een proces-verbaal opgesteld voor de twee oudjes in de spookrijdende wagen. Dat gebeurde op vraag van het parket. Ze riskeren daardoor een boete of een tijdelijk rijverbod.