Zeker 28 doden en ruim 300 gewonden bij aanslag in Kaboel

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn bij een zelfmoordaanslag zeker 28 doden en meer dan 300 gewonden gevallen. De aanslag vond plaats in de buurt van het ministerie van Defensie en een aantal militaire complexen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed without permission.

Volgens de woordvoerder van Binnenlandse Zaken, Sediq Sediqqi, liet een zelfmoordterrorist een voertuig ontploffen in een woonwijk in de buurt van het ministerie van Defensie en andere militaire complexen. Na de explosie was er een vuurgevecht tussen de veiligheidsdiensten en mogelijk een of twee terroristen, aldus nog Sediqqi.

De taliban heeft de aanslag intussen opgeëist en zegt dat het gebouw van de NDS, waar de Afghaanse inlichtingendienst kantoor houdt, het doelwit was. Het is de eerste bomexplosie in Kaboel sinds de taliban vorige week haar "lenteoffensief" aankondigde.