Zweedse koningshuis krijgt alweer bezoek van de ooievaar

In Stockholm is prinses Sofia bevallen van een zoon. Dat meldt het koningshuis. Het is het eerste kind voor haar en haar echtgenoot prins Carl Philip. Ook kroonprinses Victoria is recent bevallen.

Het nieuwe prinsje is vanavond om 18.25 uur geboren in het ziekenhuis van Danderyd, zo meldt het Zweedse Hof. Zowel mama Sofia als het kind stelt het goed. Aanvankelijk was niet duidelijk of het om een dochter dan wel om een zoon ging, tot Carl Philip enkele uren later bekendmaakte dat het een jongen is. Hij weegt 3,6 kilo en meet 49 centimeter.

Sofia en Carl Philip zijn in juni vorig jaar getrouwd. Hun relatie was in het begin omstreden omdat Sofia een verleden als societyfiguur had en topless in een mannenblad was verschenen. Uiteindelijk bleek niemand tegen een huwelijk bezwaar te hebben.

Nu zijn ze dus voor het eerst ouders geworden. Voor koning Carl XVI Gustaf en koningin Sylvia is het hun vijfde kleinkind. Hun oudste dochter kroonprinses Victoria heeft al een dochter Estelle (°2012) en een zoon Oscar (°2016). Ook hun jongste dochter Madeleine heeft een dochter Leonore (°2014) en een zoon Nicolas (°2015).

Het kind van Carl Philip en Sofia is vijfde in lijn voor de troon na kroonprinses Victora, haar beide kinderen en papa Carl Philip zelf. Morgen zou koning Carl XVI Gustaf de naam van de jongen bekendmaken evenals de titels die hij zal dragen.