"Prins George was helemaal in zijn nopjes"

Tijdens een fotosessie voor nieuwe postzegels, ter ere van de 90e verjaardag van de Queen, was het niet deze laatste die de show stal. Het was opnieuw prins George, na prins Charles en prins William de mogelijke troonopvolger, die de show stal. Met zijn alom bekende guitige lach, en dit keer misschien nog meer, dankzij een stapel "boeken".

Omdat de foto aparte postzegel-frames moest opleveren, kon George dit keer niet mee op de schoot van overgrootmoeder, opa of papa. Daarom werd er geopteerd om hem op een stapel "boeken" -in feite waren het schuimrubberen blokken- te zetten, waardoor zijn hoofd op dezelfde hoogte kwam van de 3 anderen. Hij mocht wel papa Williams hand vasthouden.

"Een historische foto", blokletterde de Australische nieuwswebsite News, en daarvoor verantwoordelijk was fotograaf Ranald Mackechnie. De foto, die al tijdens de zomer van vorig jaar genomen werd, moest in alle geheim genomen worden, "zelfs mijn vrouw was niet op de hoogte".

"Prins George was helemaal in zijn nopjes en iedereen was blij hem zo goed gezind bezig te zien. Hij was vooral gefascineerd door de cameralichtjes. Hij maakte er geen probleem van om op de blokken te gaan staan. Ik heb een 100-tal foto’s gemaakt. Toen ik deze zag, wist ik het: "Dit is ‘m!"", aldus Mackechnie op nieuwswebsite The Telegraph.

"Ieder hoofd moest op de juiste plaats zijn, omdat de foto voor postzegels zou worden gebruikt. Een millimeter verkeerd kan een groot verschil maken. Ik had daarom voor prins George verschillende maten van blokken mee, omdat ik niet wist of hij gegroeid was. Maar dat was hij niet."

lees ook