"Tatort"-commissaris Karl-Heinz von Hassel overleden

De Duitse acteur Karl-Heinz von Hassel is op 77-jarige leeftijd overleden. Von Hassel vertolkt van 1984 tot 2001 28 keer de hoofdrol in een film in de krimiserie "Tatort". Hij gaf gestalte aan Kommissar Brinkmann die aan de slag is in Frankfurt am Main.
Von Hassel snijdt in 1993 de taart aan bij de opening van een nieuw tv-gebouw in Frankfurt

De Duitse acteur Kar-Heinz von Hassel is op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een "hevige maar korte ziekte". Dat heeft zijn weduwe Karin von Hassel bevestigd.

Von Hassel maakte naam in Duitsland met zijn vertolking van politiecommissaris Edgar Brinkmann. Vanaf 1984 tot zijn afscheid in 2001 vertolkte Von Hassel 28 keer de hoofdrol in een film in de reeks "Tatort". Het personage was een erudiete bureaucraat die steeds volgens de letter van de wet handelde, een anomalie in de reeks in het begin van deze eeuw.

De acteur debuteerde in 1960 op het witte doek in Duitsland in de "Faust" -verfilming van Gustav Gründen. Von Hassel was ook te zien in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder. Hij kreeg rollen in onder meer "Die Ehe der Maria Braun", "Lili Marleen" en "Lola".