"Zo is een diefstal oplossen wel erg simpel"

Een man uit Easington Colliery, Engeland, had wellicht niet gedacht dat zijn inbraak in een plaatselijke tweedehandswinkel zo snel zou opgelost worden. Maar hij gaf de politie dan ook duidelijke tips waar hem na de inbraak te vinden. Hij had immers een pot verf in de winkel omgestoten. Dankzij zijn voetafdrukken richting zijn woning kon de inbreker bijgevolg een half uurtje later al worden ingerekend.

De inbraak deed zich midden februari voor, maar de plaatselijke politie plaatste nu een aantal foto’s op haar Facebookpagina. Op die foto’s zijn de voetafdrukken van verf tot aan de voordeur van de dief duidelijk te zien.

"Sommige inbraken zijn een grotere uitdaging om op te lossen dan andere. Maar in deze zaak liet de dief wel heel opvallende hints voor ons achter. Zijn woning lag niet ver van de winkel. Zijn voetafdrukken brachten ons zonder problemen naar de gestolen waren", aldus een politiemedewerker. De dief kreeg een taakstraf en moest 100 pond aan de winkeleigenaar, ter compensatie, betalen.

De voetafdrukken deden iemand op sociale media alvast reageren met: "Oh nee, dit is de nieuwe Pink Panther!"

lees ook