Al meer dan 500 slachtoffers geteld in Ecuador

Na de verwoestende aardbeving in Ecuador is het dodental gestegen naar 507. Daarvan zijn 499 slachtoffers al geïdentificeerd en aan hun familie overgedragen. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten laten weten.

Onder de doden zijn ook elf buitenlanders: drie Colombianen, drie Cubanen, twee Canadezen en telkens één slachtoffer uit respectievelijk de Dominicaanse Republiek, Groot-Brittannië en Ierland. Volgens cijfers van de rampendienst raakten 4.605 mensen bij de aardbeving gewond. Er zijn nog 107 vermisten.

De aardbeving met een kracht van 7,8 trof zaterdagavond vooral de ongeveer 100 kilometer brede kuststrook ten westen van de hoofdstad Quito. Een derde van de doden viel in de kuststad Pedernales, die grotendeels verwoest werd. Ook de steden Manta en Portoviejo liepen zware schade op.