Britse comedian Victoria Wood (62) is overleden

In Londen is Victoria Wood overleden. De comedian en actrice brak in de jaren 80 door met haar programma's "Wood and Walters" en "Victoria Wood as seen on tv". Ze stierf aan de gevolgen van kanker.

"Jammer genoeg is Victoria Wood gestorven, na een korte, maar moedige strijd tegen kanker." Met die woorden heeft haar agent Neil Reading haar overlijden bekendgemaakt. "Ze is vredevol heengegaan in haar huis in het noorden van Londen, omringd door haar familie. Ze was 62."

Wood groeide op in Lancashire als jongste van drie zussen. Ze studeerde drama aan de universiteit van Birmingham. Ze won de talentenjacht "New faces" op de commerciële zender ITV en bemachtigde in 1973 zo een vaste rol in "That's life" op de BBC.

Haar grote doorbraak volgde in de jaren 80 met programma's als "Wood and Walters" (samen met actrice Julie Walters) en "Victoria Wood as seen on tv". Eind jaren 90 was ze ook te zien in "Dinnerladies", een komische show die ze zelf schreef.

In haar carrière won ze vijf keer een BAFTA, onder meer voor "Housewife, 49", een tv-drama dat ze eveneens zelf schreef.

Wood trouwde in maart 1980 met goochelaar Geoffrey Durham. Ze kregen twee kinderen en scheidden in 2002.