Exclusieve ring van Shirley Temple raakt niet verkocht

De ring "Fancy Deep Blue" is niet verkocht bij Sotheby's, omdat het hoogste bod van net geen 20 miljoen euro nauwelijks in de buurt kwam van de geschatte waarde van 30 miljoen euro. De Amerikaanse actrice Shirley Temple kreeg de ring op haar twaalfde verjaardag in 1940 van haar vader.

De exclusieve ring "Fancy Deep Blue" van Shirley Temple is bij Sotheby's in New York niet onder de hamer gegaan. De ring werd te koop aangeboden door een verzamelaar die het juweel kocht na de dood van Shirley Temple in 2014.

Shirley Temple was een van de grootste sterren in Hollywood in de jaren 30. Ze debuteerde op driejarige leeftijd en kreeg de waardevolle ring met een blauwe diamant in 1940 van haar vader. Het juweel kostte toen ongeveer 6.000 euro.

Sotheby's schatte de exclusieve ring op meer dan 30 miljoen euro. Tijdens de veiling werden er bedragen van 16,7 tot 19,3 miljoen euro geboden. Het hoogste bod bleek niet voldoende om tot de verkoop over te gaan.

Shirley Temple was een van de eerste kindsterren in Hollywood. Na de Tweede Wereldoorlog kon ze als volwassen vrouw niet meer aan de bak in de filmwereld en bouwde ze een carrière als politica uit. Ze was onder meer de vertegenwoordiger van de VS in de VN. Ze droeg de ring tijdens haar inauguratie in 1969.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed without permission.