Franse Gemeenschap wil een verbod op mini-missverkiezingen

Minister van Vrouwenrechten van de Franse Gemeenschap Isabelle Simonis (PS) wil een verbod op mini-missverkiezingen, voor kinderen onder de dertien jaar. Dat zei ze in het parlement van de Franse Gemeenschap, waar ze vragen kreeg over het voornemen van Miss België-organisatrice Darline Devos om een "mini miss België", voor kinderen van zes tot tien jaar, te organiseren.

"Ik ben vierkant tegen zo'n wedstrijden die alle clichés en stereotypes over vrouwen op een hoop gooien en die nefast zijn voor de identiteitsontwikkeling en de mentale gezondheid van de kinderen", zegt de minister.

Ze is voorstander van een verbod, zoals dat in Frankrijk bestaat, maar de Franse Gemeenschap heeft niet alle bevoegdheden in handen om dat uit te vaardigen. In afwachting van een wettelijk kader wil de minister overheden oproepen om dergelijke wedstrijden niet meer te ondersteunen.