Lichte hinder bij De Lijn in Limburg en Oost-Vlaanderen

De dienstverlening van De Lijn is licht verstoord in de provincies Limburg en Oost-Vlaanderen door een vakbondsbetoging. Een beperkt aantal chauffeurs is daardoor niet uitgereden vanmorgen. In de andere provincies worden geen problemen gemeld, zegt De Lijn.

In Limburg is er hinder op de stadsnetten van Hasselt en Tongeren. Op de streeklijnen is de hinder het grootst in de regio Beringen-Tessenderlo-Diest. Ook elders in de provincie vallen soms ritten weg.

In Oost-Vlaanderen is de dienstverlening licht verstoord in de regio's Dender en Waas. Ongeveer 10 procent van de bussen rijdt er niet.

De problemen zijn het gevolg van vakbondsacties tegen een aantal maatregelen van de federale regering. De christelijke vakbond ACV betoogt later op de dag in Brussel.