Marc Coucke mag dierenpark Pairi Daiza van de beurs halen

Eric Domb, de stichter van Pairi Daiza, en Marc Coucke mogen het dierenpark van de beurs halen. "Ik ben blij om dit nieuwe hoofdstuk te kunnen aanvatten met Marc Coucke aan mijn zijde", reageert Domb. "We dragen namelijk beiden dezelfde menselijke waarden en ondernemerszin."

In september kondigden Domb en Coucke aan dat ze een overnamebod deden op de beursgenoteerde aandelen die ze nog niet in bezit hadden. Vandaag laat het dierenpark weten dat het openbaar aankoopbod geslaagd is. Domb en Coucke hebben nu 95,14 procent van de aandelen in handen, waardoor een uitkoopbod kan volgen.

"Dit resultaat laat blijken dat onze aandeelhouders hebben ingezien hoe belangrijk het is voor Pairi Daiza om de beurs te verlaten", reageert Domb. "Wij zullen ons vanaf heden vooral richten op langetermijndoelstellingen en het ondersteunen van de positieve impact die Pairi Daiza zal hebben op toekomstige generaties."

Domb benadrukt ook dat hij geen spijt heeft van de beslissing indertijd om naar de beurs te trekken. "De introductie van Pairi Daiza op de beurs zorgde ervoor dat de onderneming op een snelle manier kon groeien. Ik heb in geen enkel geval spijt van deze beslissing en wens van ganser harte de investeerders te bedanken die ons vertrouwen hebben geschonken tijdens ons avontuur op de beurs."