Mathias "Lowie" Vergels opnieuw veroordeeld voor rijden onder invloed

Mathias Vergels is voor de tweede keer in evenveel jaar veroordeeld voor rijden onder invloed. Hij kreeg een boete van 2.400 euro waarvan de helft met uitstel en een jaar rijverbod. Vergels is beter bekend als Lowie Bomans in "Thuis".
© VRT JAN VAN GELDER

Op 28 februari jongstleden werd Vergels samen met enkele vrienden door de politie tegengehouden in Beersel toen ze na een wilde rit uit hun wagen stapten. De agenten hadden gezien dat Vergels uitstapte aan de bestuurderszijde en namen een alcoholtest af. Die was positief. Vergels zelf beweerde echter dat niet hij, maar één van zijn vrienden achter het stuur had gezeten.

Eind maart is de zaak een eerste keer door de politierechtbank in Halle behandeld, maar Vergels was toen niet zelf aanwezig. Omdat het verhaal onduidelijk bleef, wou de rechter de acteur zelf horen. Dat is vandaag gebeurd.

De rechter heeft Vergels uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 2.400 euro waarvan de helft met uitstel en één jaar rijverbod. Hij moet ook zijn rijexamens opnieuw afleggen. De procureur wees de acteur op zijn voorbeeldfunctie als bekende Vlaming, iets wat hij erkende.

Het is al de tweede keer in twee jaar tijd dat Vergels een veroordeling voor rijden onder invloed op zijn conto krijgt. De eerste keer was in februari 2014. Toen kreeg hij een boete van 1.800 euro waarvan de helft met uitstel en een rijverbod van 21 dagen.