Paus: "Vluchtelingen zijn een geschenk"

Paus Franciscus heeft opnieuw een lans gebroken voor een mentaliteitsverandering in het Westen, waarbij vluchtelingen niet langer als een last, probleem of kostenfactor, maar in plaats daarvan als een geschenk worden beschouwd.
AFP

"Elke migrant moet als een brug naar verre volkeren en een pad naar de ontmoeting tussen religies en culturen worden beschouwd." Dat stelt de kerkleider in een boodschap aan de vluchtelingendienst van de jezuïeten, meldt het Oostenrijkse katholieke persagentschap Kathpress.

De kerkleider klaagt in de boodschap de Europese afwijzing van én de onverschilligheid voor vluchtelingen af. "Wie vervolging, oorlog, milieuschade of een onrechtvaardige verdeling van de rijkdommen moet ontvluchten, is een broeder waarmee wij ons brood, ons huis en ons leven moeten delen", aldus paus Franciscus.