People bombardeert Jennifer Aniston tot mooiste vrouw ter wereld

De mooiste vrouw ter wereld? Volgens het Amerikaanse magazine People is dat Jennifer Aniston, de actrice die mondiale roem verwierf met de serie "Friends". Eén kanttekening: de titel geldt enkel dit jaar.

Elk jaar benoemt People één beroemde dame tot mooiste vrouw ter wereld. Dit jaar valt die eer Aniston te beurt en dit voor de tweede keer in haar carrière. De eerste keer was in 2004 toen ze 35 was. Vandaag is ze 47. In één beweging siert ze de cover van het jongste nummer van het magazine dat haar omschrijft als "the gorgeous girl next door".

In een bijhorende video verklaart de actrice dat ze "erg geflatteerd" is met de titel. Tegelijk benadrukt ze dat de inhoud van het concept schoonheid voor haar is veranderd doorheen de jaren. "Schoonheid is alles wat je in je hebt leren te aanvaarden", zegt ze. Meer nog dan het uiterlijke, omschrijft ze schoonheid in termen als innerlijk zelfvertrouwen, vrede, vriendelijkheid, eerlijkheid en een rijk leven.

People geeft verschillende andere vrouwen een eervolle vermelding. Het gaat om Reese Witherspoon, Sofia Vergara, Keke Palmer, Selena Gomez, Meagan Good, Carrie Underwood en Christina Milian.