Politie controleert uw snelheid in flitsmarathon

Sinds 6 uur zijn de federale en de lokale politie opnieuw begonnen aan een zogenoemde flitsmarathon. Tot en met morgenochtend voeren ze in het hele land snelheidscontroles uit, zowel op autosnelwegen als op de secundaire wegen.

Meer dan 110 politiezones nemen deel aan de actie, die bedoeld is om automobilisten te sensibiliseren om hun snelheid aan te passen. Dat draagt bij tot de verkeersveiligheid en doet het aantal ongevallen en slachtoffers dalen.

Niet alle politiezones doen mee, onder meer die van Brugge. "Wij flitsen dagelijks, ook in de politiezone Brugge, ook vandaag, maar veel meer dan op andere dagen zal het niet zijn. De politie wordt nu al overbevraagd, we hebben al onze capaciteiten nodig", zegt korpschef Dirk Van Nuffel. "Er is het voetbal, opvang van asielzoekers in Zeebrugge... We moeten onze prioriteiten kiezen en die liggen nu even ergens anders dan in verkeersveiligheid, hoe jammer ook."

De controles zullen worden uitgevoerd met vaste en mobiele radartoestellen. De vorige flitsmarathon vond plaats midden november vorig jaar. De politie controleerde toen 378.578 voertuigen, waarvan er 21.168 te snel bleken te rijden.