Rihanna doet beter dan The Beatles in de VS

Rihanna staat met haar recentste hit "Work" voor de negende week op een rij in de Amerikaanse hitparade Billboard Hot 100. Dat brengt haar totaal aan eerste plaatsen op 60 weken met 14 verschillende nummers. Ze doet daarmee beter dan The Beatles (59 weken op nummer één) en moet alleen Mariah Carey (79 weken op nummer één) voor zich dulden.

Rihanna beleeft mooie tijden. Haar recentste hit "Work" staat al negen weken lang op de eerste plaats in de lijst met best verkochte singles in de VS.

Rihanna brengt haar totaal aan eerste plaatsen in de Billboard Hot 100 op 60 weken met 14 nummers. In de lijst met meest succesvolle artiesten in de Billboard Hot 100 moet ze enkel nog Mariah Carey voor haar dulden. Carey stond 79 weken op nummer één in de Billboard Hot 100.

Rihanna heeft The Beatles voorbij gestoken met 60 nummer-één-noteringen. De Britse band stond 59 keer op één. Mariah Carey en Rihanna hebben hun succes in de Billboard Hot 100 voor een deel te danken aan enkele succesvolle samenwerkingen met andere artiesten.

Carey stond in 1995 en 1996 zestien weken op nummer één met haar duet met Boyz II Men, "One sweet day". Rihanna scoorde onder meer hits met Eminem en T.I..