Twee mannen die vrouw aanreden in Molenbeek vrij onder voorwaarden

De twee mannen die begin april tijdens tumult in Sint-Jans-Molenbeek een vrouw aanreden en vervolgens vluchtmisdrijf pleegden, zijn vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het Brusselse parket. De twee zijn wel nog steeds in verdenking gesteld voor kwaadwillige belemmering van het verkeer, gewapende weerspannigheid en vluchtmisdrijf.

Zaterdagnamiddag 2 april hadden zich in het centrum van Sint-Jans-Molenbeek een 400-tal mensen verzameld omdat extreemrechtse groeperingen hadden aangekondigd dat ze in de Brusselse gemeente zouden komen betogen. Uiteindelijk daagden slechts een zevental extremisten op, die meteen opgepakt werden, maar een honderdtal Molenbeekse jongeren probeerde toch op te trekken naar het Beursplein omdat ze dachten dat daar wel een extreemrechtse betoging plaatsvond. De Brusselse politie dreef hen terug en zette daarbij het waterkanon in.

In het tumult reed een witte Audi op de agenten in, om vervolgens in de Brunfautstraat een vrouw aan te rijden en weg te vluchten. De wagen werd korte tijd nadien onderschept, maar toen zat maar een van de twee mannen nog in de wagen. Het ging om de passagier op het moment van de aanrijding, die daarna het stuur had overgenomen. Zijn kompaan die de wagen bestuurde op het moment van de aanrijding, ging die avond zelf naar de politie.

Beide mannen, die op het moment van de aanrijding onder invloed van drugs en alcohol waren, werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en de raadkamer verlengde op 8 april hun aanhouding met een maand. Nu zijn ze echter vrijgelaten onder voorwaarden.