Zes Britse WOI-soldaten herbegraven in Ieper

Op de begraafplaats Ypres Town Cemetery Extension zijn vandaag zes Britse soldaten herbegraven die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Twee van de slachtoffers die recent gevonden werden, konden worden geïdentificeerd als "Royal Field Artillery Gunners".

Bij de ontwikkeling van de wijk De Vloei in Ieper werden zes Britse soldaten aangetroffen. Schouderkentekens van de North en East Riding Batteries van de Royal Field Artillery werden aangetroffen bij de stoffelijke overschotten. Onderzoek wees uit dat de "2nd Northumbrian Brigade RFA" daar aanwezig was op 24 mei 1915.

Van twee van de lichamelijke resten kon de identiteit echt worden achterhaald. Het gaat om Joseph William Rowbottom en Albert William Venus. Zij sneuvelden op het slagveld, vermoedelijk dus op 24 mei 1915. De begrafenisplechtigheid vond vanmorgen plaats om 11 uur.