"Bevergem" en "Geubels en de idioten" genomineerd voor Rockie Awards

De fictiereeks "Bevergem" en het humoristische programma "Geubels en de idioten" zijn genomineerd voor een Rockie Award op het World Media Festival in het Canadese Banff. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vandaag bekendgemaakt.

"Bevergem", de absurde fictiereeks van Gilles Coulier, is genomineerd voor een Rockie Award. De Canvasreeks werd genomineerd in de categorie "Comedy series" en neemt het in die categorie op tegen vijf andere internationale reeksen, waaronder "The big bang theory" en "Sillicon valley". De achtdelige reeks gaat over stand-up comedian Freddy De Vadder die zijn intrek neemt in een bizar West-Vlaams dorp.

Naast "Bevergem" maakt ook "Geubels en de idioten" kans op een Rockie Award. Het televisieprogramma van Woestijnvis kan een prijs winnen in de categorie "Reality". In "Geubels en de idioten" gaan  Pedro Elias en Sarah Vandeursen op zoek naar de uitkomst van vragen die komiek Philippe Geubels zich stelt, maar zelf niet durft te beantwoorden.

Op het World Media Festival vielen tijdens eerdere edities al "Wat als?" en "Quiz me quick" in de prijzen. Het World Media Festival vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 15 juni. De winnaars van dit jaar worden op 14 juni bekendgemaakt.