Amateurama verovert Leuven voor de vierde keer

In Leuven heeft schepen van Cultuur Denise Vandevoort (SP.A) de vierde erditie van Amateurama geopend. Tientallen cultuurverenigingen bieden vier dagen lang activiteiten in diverse kunstdisciplines aan, onder meer in het domein van fotografie, musical, theater, improvisatie, dans, muziek en beeldende kunst.

Amateurama brengt dit jaar een mix van verschillende kunstvormen, want voor deze editie werkten de verenigingen vaak samen. Opmerkelijk zijn de fuiven die de Electronic Hippies en de Skoop Videogroep Leuven vier dagen lang organiseren in de kelder van de Stadsschouwburg.

Toneelgezelschap Willighe Vanckenis voert samen met inwoners van het woon- en zorgcentrum Alvinnenberg, beeldende kunstenaars van KNEPH en anderen De Toverberg van Thomas Mann op. Harmonie 'Panta Rei' bokste een programma in mekaar met het improgezelschap 'De Reizende Reiger'. De Leuvense fotoclubs verzorgen de tentoonstelling 'less is more' met natuurfotografie uit IJsland. Ook diverse toneelgroepen, koren en harmoniën zijn weer van de partij.