Bevolking Ieper mag nieuw stadsmuseum invullen

Ieper laat zijn bevolking meedenken over de invulling en realisatie van het nieuwe stadsmuseum dat in 2018 de deuren moet openen. De stad heeft hiervoor een participatieproject "Van Stadhuis naar Huis van de Stad" en een inspiratietentoonstelling uitgewerkt.

Nu de stadsdiensten naar Auris, aan de noordrand van de stad, zijn verhuisd, komen de oude stadsloketten in de Lakenhallen leeg te staan tot het nieuwe stadsmuseum in 2018 opent. Tot die tijd wordt de ruimte ingevuld door een participatieproject en een tijdelijke tentoonstelling waarbij de bevolking wordt uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van het stadsmuseum.

In de vroegere lokettenzaal en inkomhal komt een tijdelijke tentoonstelling rond negen belangrijke thema's uit de rijke en lange geschiedenis van de stad. Tussen april en december stelt Ieper ook negen concrete vragen aan de inwoners en bezoekers over het gezicht van het stadsmuseum. De Ieperling kan ook zijn mening kwijt via de website www.huisvandestad.be.

En de inwoners hoeven niet alleen te denken. Ze krijgen steun van een veertigtal jongeren, onder de noemer Het Voorlopig Bewind, die meedenken over het nieuwe Huis van de Stad.

Meest gelezen