Britse Queen viert 90e verjaardag met familieportretten

De Britse koningin Elizabeth II viert vandaag haar 90ste verjaardag. Hiermee wordt zij het eerste negentigjarige Britse staatshoofd. Ter gelegenheid van die verjaardag heeft Buckingham Palace drie officiële familiefoto's gepubliceerd. Fotografe van dienst is de Amerikaanse portretfotografe Annie Leibovitz.
2016 ANNIE LIEBOVITZ

Voor haar 90ste verjaardag maakte Leibovitz drie familieportretten van de Queen. Op de eerste is ze omringd door haar vijf achterkleinkinderen en twee jongste kleinkinderen. Prins William en prins Harry staan niet op het portret.

De tweede foto toont Elizabeth II met haar vier trouwe viervoeters (Willow, Vulcan, Candy en Holly) op de trappen van Windsor Castle. Op de derde een laatste officiële foto poseert de Britse koningin met haar dochter prinses Anne.

2016 ANNIE LIEBOVITZ
2016 ANNIE LIEBOVITZ

Queen Elizabeth II kwam als oudste dochter van koning George VI op de Britse troon in 1952. Naast het eerste 90-jarige Britse staatshoofd is ze sinds 9 september vorig jaar ook de langst regerende monarch van het Britse koninkrijk. Momenteel zit ze al 64 jaar en twee maanden op de troon.