Brussels Airlines vliegt opnieuw naar alle bestemmingen

Bijna een maand na de aanslagen van 22 maart vliegt luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines op meer dan 80 procent van haar capaciteit. Er wordt ook opnieuw gevlogen naar alle bestemmingen uit het netwerk van de maatschappij. Brussels Airlines heeft nog geen zicht op de financiële gevolgen van de gebeurtenissen, maar blijft mikken op passagiersgroei dit jaar.

Brussels Airlines, dat Brussels Airport als thuisbasis heeft, was na de aanslagen de eerste speler die kon terugkeren naar de luchthaven. Op zondag 3 april konden de eerste passagiersvluchten er opnieuw opstijgen en landen.

"We hebben sindsdien gradueel vluchten toegevoegd naarmate er slots beschikbaar waren", zegt woordvoerder Geert Sciot. "Momenteel voeren we meer dan 80 procent uit van de vluchten die we in normale omstandigheden hebben."

Belangrijk is ook dat de maatschappij sinds enkele dagen opnieuw alle bestemmingen in haar netwerk aandoet, zegt Sciot nog. Op een aantal bestemmingen ligt de frequentie nog lager dan voor de aanslagen.

Brussels Airlines blijft in ieder geval ambitieus. Enkele dagen voor de aanslagen had de maatschappij nog de eerste nettowinst aangekondigd sinds 2010. "We behouden de geplande investeringen (die ook 240 nieuwe banen zouden opleveren, red.) en de doelstelling om dit jaar passagiersgroei te realiseren", benadrukt Sciot.