Brussels schepencollege past circulatieplan voetgangerszone aan

Het Brussels schepencollege heeft een aantal aanpassingen aan het circulatieplan goedgekeurd.

De toegang tot het centrum via de Lakensestraat wordt heropend, met een verkeersdrempel ter hoogte van de Antwerpsepoort. Het stuk van de Zuidstraat dat het Rouppeplein met de Cellebroersstraat verbindt wordt opnieuw te gebruiken in twee richtingen. Door een uitstel van de bouwwerken wordt het stuk van de Zuidstraat tussen de Cellebroersstraat en de Lombardstraat opnieuw toegankelijk voor auto's.

"Brussel heeft een lockdown doorgemaakt, eerst met de gesloten tunnels en daarna met de aanslagen", zei burgemeester Yvan Mayeur. "Sinds zes maanden is de situatie catastrofaal voor de Brusselse economie, maar dat geldt ook voor andere steden. Samen met de trage heropening van de metro zijn de gevolgen voor de handel kolossaal", aldus Mayeur. Alle problemen terugbrengen tot de voetgangerszone is dus niet correct volgens hem.

Het college blijft evenwel niet doof voor de signalen die het krijgt, verzekerde de burgemeester.