Gerecht zoekt getuigen van schietincident met trein in Ruisbroek

Politie en gerecht zoeken getuigen van het incident in Ruisbroek waarbij op 24 februari een trein werd beschoten. Dat gebeurde meer dan waarschijnlijk vanuit een bordeaux-kleurige VW Golf, waarin twee personen zaten. De federale politie heeft daarom een opsporingsbericht verspreid waarin onder meer bewakingsbeelden van het station van Ruisbroek worden vrijgegeven.

Het incident gebeurde rond 18.40 uur toen de trein, die reed tussen Leuven en 's-Gravenbrakel, zich in het station van Ruisbroek bevond. Vier projectielen raakten toen de trein maar doorboorden het glas en de wanden niet, zodat de 160 reizigers ongedeerd bleven. Wel was er een inslag op ooghoogte aan een raam, waardoor één passagier in shock verkeerde. Door dit schietincident werd het treinverkeer een 10-tal minuten onderbroken in het station van Halle.

Op bewakingsbeelden aan het station is te zien dat er vanuit een bordeaux VW Golf met twee inzittenden meermaals een pistool wordt gericht op de trein. De wagen rijdt tweemaal langs het station en als het voertuig wegrijdt, gebeurt dat niet via de meest aangewezen vluchtweg.

Politie en gerecht zoeken nu getuigen van de feiten zelf, onder meer passagiers van de betrokken trein. Op de beelden is immers te zien hoe de wagen pas wegrijdt nadat de trein is vertrokken en een aantal reizigers al zijn ingestapt. Een aantal daarvan passeert zelfs vlak naast het voertuig. Mogelijk kennen ze dat voertuig of hebben het al eerder opgemerkt.

Ook wordt gezocht naar personen die op de trein of op iemand anders stonden te wachten, klanten van de frituur aan het station, of andere getuigen die het voertuig of inzittenden reeds eerder opmerkten. Het gerecht houdt er ook rekening mee dat de feiten mogelijks gefilmd werden en op sociale media gepost werden.

Heeft u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.